Apps en webapps: cases

Wanneer zeer hoge eisen worden gesteld aan bepaalde functionaliteiten of wanneer eisen niet ondersteund kunnen worden met een mobiele website, kan het een optie zijn zogenaamde webapps of native apps te ontwikkelen. Native apps zijn applicaties die speciaal zijn ontwikkeld voor een bepaald mobiel platform en kunnen daarom duur zijn om te ontwikkelen (denk aan Android voor smartphones en/of tablets of iOS voor de iPhone en iPad). Webapps kunnen een goedkoper alternatief zijn voor native apps.

Een app moet een duidelijke toegevoegde waarde hebben voor een gebruiker. Wij denken met u mee hoe de app het beste ingericht kan worden. En hoe deze gevonden kan worden tussen de duizenden beschikbare apps.

BlueBear heeft een revolutionaire webapp ontwikkeld voor de veiligheidsbranche. Deze app heet WPS (work permit system). De app kan op alle apparaten benaderd worden (cross-platform). De cross-platform benadering is van belang omdat de app zowel in het veld gebruikt zal worden (via smartphone) als ook bijvoorbeeld op een desktop pc.